Navigacija : Home Vijesti / Najave Kako pripremiti auto za zimu

Kako pripremiti auto za zimu

Kako pripremiti auto za zimu
Nekoliko savjeta kako pripremiti auto za zimske uvjete. Planiranjem unaprijed, možeš pripremu auta za zimu pretvoriti u godišnji ritual u ime sigurnosti i dugovječnosti auta.

Motorno ulje tijekom zime

Vanjska temperatura utječe na unutarnju temperaturu motora, pa moraš biti siguran da je u motoru pravo ulje za zimske uvjete. Ako se temperatura spusti ispod ništice, prebaci se na rjeđe ulje manje viskoze. Ako se dvoumite, posavjetujte se u knjižici auta ili servisu.

Rashladna tekućina

Prije nego li vrijeme zahladi, budi siguran da je u rashladnoj tekućini antifriz. Za dobru zaštitu motora, pazi na omjer antifiriza u rashladnoj tekućini. Za većinu automobila, 60% antifriza i 40% vode je prava kombinacija. Pravilno podešavanje ovog omjera je važan korak u pripremi automobila za zimu.

Hladno vrijeme i akumulator

Kapacitet akumulatora se smanjuje za hladnog vremena. Stoga je nužno detaljno pregledati akumulator. Provjera kablova, tekućine i stanja punjenja su glavni dijelovi. Provjeri i datum proizvodnje i ukoliko trebaš kupiti novi akumulator, ne kupuj onaj kojemu je datum proizvodnje stariji od 6 mjeseci.

Zimske gume

Vožnja u zimskim uvjetima može biti jako teška i opasna. Postavljanje pravih guma daje znatnu prednost pri vožnji u zimskim uvjetima. Preporučljivo je postaviti zimske gume na sva četiri kotača.

Tretiranje vjetrobranae

Za najbolje rezultate u čišćenju hladne, teške zimske prljavštine, odaberite posebnu zimsku tekućinu za pranje vjetrobrana.

Zaleđeni

Brave se mogu zalediti i slomiti ključ ukoliko pokušaš silom otključati auto. U boljim dućanima se mogu naći tekućine s glicerinom za odmrzavanje brava.

U slučaju nužde

Pored paketa prve pomoći u autu, pripremi i nekoliko dodatnih stvari ukoliko zaglaviš u zimskim ra(ga)dostima: lopatu, deku, čizme, morotno ulje, tekućina za pranje vjetrobrana, antifriz, bateriju...

Zatamnjivanje stakala

Nadamo se da smo pomogli s ovih nekoliko savjeta za pripremu auta za zimu. Iako je ljeto daleko, ipak razmisli i o postavljanju folija na stakla i tijekom zime. Ne samo da može biti izvrstan poklon, nego pruža koristi koje koristiš tijekom cijele godine. Jedna od njih je smanjenje bliještanja, koje može smetati i zimi koliko i ljeti. Folije na staklima stalno štite interijer auta i putnike od UV zračenja, koje je uvijek tu i ljeti i zimi. Tamnije folije također pružaju i privatnost putnika i štite od neželjenih radoznalih pogleda na stvari u autu tijekom cijele godine.
 

Koju marku prozorskih folija izabrati?

Koju marku prozorskih folija izabrati? Postoje brojne marke prozorskih folija koje dobavljaju različite tvrtke tvrdeći da su proizvođači istih. S nekoliko važnih činjenica u tom kaosu, potruditi ćemo se pomoći Vam izabrati pouzdanu i izdržljivu marku. 
LLumar Hrvatska, Automobilske Folije Saznajte više

LLumar Hrvatska

LLumar Hrvatska, Automobilske Folije, Folije za građevine Informacije o uredu i povijesti LLumar Hrvatska.
LLumar Hrvatska, Automobilske Folije, Folije za građevine Saznajte više