Navigacija : Home Vijesti Koju marku prozorskih folija izabrati?

Načini izbora pouzdane marke prozorske folije

Danas možete pronaći proizvode, ne samo na globalnom, već i u nacionalnim tržištima, koji ponekad nisu vrijedni Vaših novaca. Za svakodnevnog korisnika, može biti teško identificirati marku koja je pouzdana, koja je na tržištu prisutna već neko vrijeme i koja osigurava vrijednost. Folije niske kvalitete gube svoje karakteristike u periodu od 1-2 godine, ili čak samo nekoliko mjeseci. Ta se pojava možda i ne vidi golim okom, međutim performanse zbog kojih izabiremo određeni proizvod već tada mogu biti izgubljene. Pitajući se nekolicinu osnovnih pitanja, lako se može odabrati pravi proizvod, te zbog tog razloga preporučujemo da prije kupnje pronađete odgovore na ta pitanja.

Početna stranica - Koju marku prozorskih folija izabrati?

  • Tko je proizvođač folije?
  • Da li je proizvođač (ili distributer) član neke od međunarodnih organizacija?
  • Kakvu garanciju dobivam i tko pruža garanciju?
  • Koje karakteristike folije su dostavljene od strane distributera?
  • Tko će postaviti foliju?
  • Koje certifikate ću dobiti s folijom?

Tko je proizvođač folije?

Danas, možemo razgovarati o stotinama proizvođača prozorskih folija. Možemo reći da u Kini ili Koreji na skoro svakom kutu možemo pronaći "proizvođača" prozorskih folija. Od stotinu takvih proizvođača možemo izdvojiti jedino 5-6 tvrtki koje proizvode profesionalnu foliju, te posjeduju profesionalnu opremu za izradu kvalitetnih i trajnih proizvoda. Ako znamo tko je proizvođač folije, trenutno dobijemo bolju sliku o proizvodu. U mnogim slučajevima, lokacija proizvodnih pogona također mnogo govori o foliji. Generalno, kvaliteta folija koje dolaze iz Azije i dalekog istoka može biti upitna.

LLumar folije proizvodi CPFilms, divizija tvrtke Solutia Inc., u tvornicama u S.A.D.-u ili Velikoj Britaniji, pod striktnom kontrolom kvalitete.

Da li je proizvođač (ili distributer) član neke od međunarodnih organizacija?

Svi glavni proizvođači folija su članovi europske organizacije prozorskih folija - EWFA (European Window Films Association). EWFA je postavila stroge standarde etike i kvalitete za svoje članove, s ciljem da krajnji korisnik dobije kvalitetan proizvod. Lista članova dostupna je na web-stranici organizacije.

CPFilms Inc., proizvođač LLumar prozorskih folija je također član EWFA-e. Štoviše, vlasnik i direktor LLumar-a Hrvatska je član Upravnog odbora EWFA kao predstavnik europskih distributera folija.

Koji su uvjeti garancije i tko ih nudi?

Periodi garancije su važni za znati, ali nisu uvijek pouzdani. Ono što ima veliku važnost je tko podržava garanciju - marka folije, distributer ili tvornica. Garancije od strane marke ili distributera inače su besmislene, ako iza toga ne postoji garancija od strane same tvornice. Marka ili distributer može nestati s tržišta već idućeg dana, kao što se dešavalo u nekim slučajevima u bliskoj prošlosti. Šanse da vodeći proizvođač prozorskih folija nestane s tržišta su zbilja male. Preporuka je da se odaberu oni proizvodi koje proizvodi poznati proizvođač i koje pokriva garancija od strane tvornice!

Garancije LLumar folija podupire Solutia, tvrtka vrijedna 4 milijarde USD-a. LLumar distributerima dozvoljeno je jedino ponuditi korisnicima garancijske uvjete i periode preporučene od strane tvornice.

Koji tehnički podaci su objavljeni?

Postoje neki distributeri folija koji objavljuju tehničke karakteristike njihovih folija koje mogu navoditi na krivo mišljenje ili nisu dokazane. Pouzdani su proizvođači samo oni koji objavljuju vlastite podatke o performansama prema europskim standardima EN410 i EN673, a to je i navedeno u njihovim publikacijama. Neki distributeri koriste podatke o zaustavljanju infracrvenog zračenje, što može navesti na krivo mišljenje o proizvodu. Naime, ne postoje standardi za mjerenje odbijanja ili propuštanja infracrvenog zračenja. Stoga proizvođač može mjeriti odbijanje ili propuštanje infracrvenog zračenja u valnim duljinama optimalnim za njihov proizvod. Za mjerenje karakteristika solarne kontrole, preporučeni i pouzdani podaci su o Ukupnom Odbijanju Solarne Energije (engl. Total Solar Energy Rejection - TSER) ili Koeficijent Stjecanja Solarne Topline (engl. Solar Heat Gain Coefficient - SHGC). Ako još uvijek postoje neke nesigurnosti, u odgovoru na Vaše pitanje o ovoj temi može Vam pomoći EWFA.

Svi tehnički podaci LLumar folija mjereni su prema gore navedenim standardima, a rezultati su odobreni od strane nezavisnih testnih labaratorija. CPFilms Inc., proizvođač LLumar folija ne objavljuje podatke o infracrvenom zračenju zbog nepostojanja specifičnog standarda za mjerenje, te što ti podaci mogu navoditi na krivo mišljenje o proizvodu.

Tko će postaviti foliju?

Za profesionalnu foliju, svakako se preporuča i profesionalno postavljanje. Molimo, provjerite da li je postavljač ovlašten od strane proizvođača za postavljanje folija.

Profesionalno postavljanje LLumar folija izvede kvalificirani i izučeni stručnjaci koji posjeduju certifikat proizvođača. Molimo da prije instalacije provjerite da li je postavljač certificiran ili ne - zatražite certifikat na uvid ili nazovite LLumar Hrvatska (Tel.: 01/ 4444-170)


Nadamo se da ćete slijedeći ove smjernice naći idealan proizvod za Vaše potrebe! Ukoliko imate detaljnjijih pitanja, slobodno se posavjetujte s EWFA.

 

Koju marku prozorskih folija izabrati?

Koju marku prozorskih folija izabrati? Postoje brojne marke prozorskih folija koje dobavljaju različite tvrtke tvrdeći da su proizvođači istih. S nekoliko važnih činjenica u tom kaosu, potruditi ćemo se pomoći Vam izabrati pouzdanu i izdržljivu marku. 
LLumar Hrvatska, Automobilske Folije Saznajte više

LLumar Hrvatska

LLumar Hrvatska, Automobilske Folije, Folije za građevine Informacije o uredu i povijesti LLumar Hrvatska.
LLumar Hrvatska, Automobilske Folije, Folije za građevine Saznajte više